Nijverheidscentrum Cuyo Grande - Reisverslag uit Cusco, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu Nijverheidscentrum Cuyo Grande - Reisverslag uit Cusco, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu

Nijverheidscentrum Cuyo Grande

Door: Jan en Margriet

Blijf op de hoogte en volg Jan

20 Augustus 2008 | Peru, Cusco

Vandaag gaan we op uitnodiging van "Don Miguel" naar de openingsceremonie van een nijverheidscentrum in een dorp in de bergen. Het weer begint weer matig, maar verbetert, net als gisteren.

Snel ontbijten, met de taxi naar het busstation (nou ja, meer een piepklein parkeerterreintje met een hokje waar kaartjes verkocht worden) en een uur in de bus naar Pisac. Saar zit Don Miguel al te wachten, met spinnewiel. Margriet moet al even demonstreren, onder grote interesse van de dorpsbevolking. Hij is een paar essentiele onderdelen vergeten, dus eerst nog even winkelen (touw en ijzerdraad) om iets in elkaar te kunnen klussen. Dan met de taxi de bergen in, een half uur over een hobbelweg.

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Alle mannen en vrouwen in klederdracht en er worden bergen aardappels geschild zoals je nog nooit gezien hebt. We beginnen snel het spinnewiel in elkaar te zetten met de gekochte spullen, dat gaat gelukkig goed. De belangstelling van de mannen en vrouwen van het dorp is enorm. Margriet begint les te geven en veel van hen hebben de slag snel te pakken. Het was weer een feest voor de fotograaf/filmer. Dan nog een officiele demonstratie en vervolgens wachten op de toespraken van de bobo´s. Die bleken ze eerst nog te moeten maken, dus dat hebben we maar niet meer meegemaakt. Het werd wel duidelijk waaraan je bobo´s kunt herkennen: ze kennen het volkslied beter dan de rest van de bevolking.

Daarna terug met taxi en bus en opnieuw naar het reisbureau. Die bleken alles keurig opgelost te hebben.

Daarna naar het hotel en vroeg eten (bij het restaurant dat zo netjes op mijn fofotas gepast had), want we gaan ook nog naar een folkloristische dansvoorstelling. Heel mooie kostuums.

Dan terug naar het hotel om te pakken voor morgen, want we worden om 6:15 opgehaald.

BELANGRIJK: we gaan morgen letterlijk het oerwoud in. In de lodge is geen electriciteit, dus vast ook geen internet. Dat betekent dus minimaal tot maandag geen berichten en geen telefonisch contact mogelijk.

• 21 Augustus 2008 - 14:24

J.J.van Bekkum:

Hallo Jan en Margriet,
    Alle berichten tot en met dit ontvangen. Leuk dat jullie zoveel zien en meemaken.
    Erg fijn dat jullie zo vaak een bericht sturen. Mama bewaart ze allemaal in een map.
    Verder nog een heel fijne en voorspoedige reis toegewenst,
    Papa.