De laatste dag in Cusco
Door: Jan en Margriet
Blijf op de hoogte en volg Jan
29 Augustus 2008 | Peru, Cusco
We nemen een heel licht ontbijt met yoghurt en fruit en gaan de stad in. Eerst naar de kathedraal tijdens een dubbele viering: er is een viering bij een zijaltaar en als deze afgelopen is draaiden de mensen 90 graden voor een viering bij het hoofdaltaar direct er achteraan.
Daarna naar een stuk markt dat we nog niet gezien hadden. Dat blijft altijd leuk en exotisch, met onder andere complete varkens- en geitenkoppen en dito poten en ook met koeienneuzen. We worden omtzettend gewaarschuwd tegen diefstal, eerst door de taxichauffeur en later door een politieagent. Deze gebiedt ons zelfs om de camera´s in de tassen te stoppen. Gelukkig gaat alles goed. In dit soort situaties helpt 2.05 m toch.
Mij gestel begint meer te protesteren en ik besluit even op bed te gaan liggen. Margriet luncht alleen, komt dan een poosje terug en gaat daarna nog naar een winkel met textieltechnieken waar we al eerder geweest zijn. Dan komt Don Miguel nog op bezoek. We horen hem nog een keer helemaal uit over zijn project.
Daarna voorzichtig nog iets eten en naar bed voor de latste Peruaanse nacht.