Chinchero, Muray, Salinas - Reisverslag uit Cusco, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu Chinchero, Muray, Salinas - Reisverslag uit Cusco, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu

Chinchero, Muray, Salinas

Door: Jan en Margriet

Blijf op de hoogte en volg Jan

19 Augustus 2008 | Peru, Cusco

Vandaag gaan we naar de Sacred Valley. De dag begint bijna helemaal grijs, maar gelukkig klaart het op. Bij de eerste stop in Chinchero eerst een mooie kerk met prachtig plafond. Helaas mag er niet gefotografeerd of gevideood worden en dit wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Daarna lopen we langs de terassen die gedeeltelijk opnieuw aangelegd worden (de Inca´s aan het werk). Het blijft een wonder om te zien hoeveel werk er gedaan moet worden om landbouwgrond op een h¡berghelling te creeren. Wanneer we teruglopen worden we staande gehouden door een vrouw die meer van textielverven wil laten zien. Margriet is uiteraard helemaal enthousiast. De vrouw ook wanneer blijkt dat Magriet veel meer van de materie weet dan de gemiddelde toerist. Margriet krijgt een spontane knuffel. (staat op video, ligt ter beoordeling aan de comissie voor goede zeden). We krijgen de verfstoffen en het verfproces te ziejn. We zijn er anderhalf uur en besluiten een tafelkleed te kopen.

Daarna gaan we naar Muray. We huren een taxi voor de volgende bezienswaardigheden. De taxichauffeur brengt ons naar een restaurant voor de lunch. Niet toevallig: zijn moeder zwaait daar de scepter. Terwijl wij eten helpt hij even met bedienen. Hij heeft een gewoonte die we wel vaker gezien hebben: het contact wordt uitgezet bij iedere daling om benzine te sparen. In Muray zijn terassen die rond zijn, het lijkt wel een amphietheater, heel mooi. Daarna naar Salinas. Er is een heel zoute rivier. Hier is een systeem aangelegd waarbij het zoute water over veel baden verspreid wordt om te verdampen, voor de zoutwinning. Het ziet er mmoi uit.

Daarna terug naar de stad. We besluiten om zelf maar even langs te gaan bij het reisbureau voor de jungletour. Het instinct blijkt weer gewerkt te hebben: wij hadden voor vertrek op donderdag geboekt, maar zij hadden zaterdag staan. Gelukkig pakken ze het heel constructief op om het probleem op te lossen. Ze hadden conform belofte een aantal keren naar het hotel gebeld, maar aan het verhaal van het hotelpersoneel is geen touw vast te knopen. Dit was dus nooit telefonisch oplosbaar geweest.

Daarna iets drinken en eten. We lopen bij het eerste restauerant weg omdat ze het eerste ding dat we van het menu vragen niet blijken te hebben. Bij het tweede eten we prima. Dan grote schrik: mijn tas met de videocamera is weg. Deze blijkt gelukkig nog bij het eerste restaurant te staan. Zucht...

Al met al toch weer een prima dag.