Olontaytambo en Aguas Calientes - Reisverslag uit Aguas Calientes, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu Olontaytambo en Aguas Calientes - Reisverslag uit Aguas Calientes, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu

Olontaytambo en Aguas Calientes

Door: Jan en Margriet

Blijf op de hoogte en volg Jan

27 Augustus 2008 | Peru, Aguas Calientes

Vandaag gaan we op weg naar Machu Picchu. Het weer is weer prachtig. Ondanks wat zakelijke telefoon en e-mail zijn we rond half acht weg, na het gebruikelijke karige ontbijt in ons hotel. Met de bus naar Urubamba (prima plaats vooraan) en dan met een ¨communal¨(een minibusje dat weinig groter is dan een volkswagenbus met 22 mensen erin) naar Olontaytambo. Daar bekijken we een heel mooie archeologische site en wandelen door het plaatsje. Vervolgens met de trein naar Aguas Calientes. PeruRail gedraagt zich als een luchtvaartmaatschappij, maar de snelheid is er niet echt naar: een uur en 40 minuten voor 45 km. Het blijkt dat al onze acties voor treinkaartjes niet echt nodig waren, er zijn zelfs nog plaatsen vrij.

Het uitzicht is prachtig. We dalen tot 2100 m en het landschap verandert sterk. We komen nu in het cloud forest, dat qua beplanting veel op het regenwoud lijkt. Het wordt ook duidelijk warmer.

Aguas Calientes is een groot toeristisch gekkenhuis, met volop restaurants en souvenirstandjes. We nemen snel een hotel en lopen nog een stukje het dorp uit, de natuur in. Omdat het al bijna donker is kunnen we niet ver gaan. Daarna gaan we terug en eten we schilderachtig (echt) langs de spoorlijn.

• 24 November 2015 - 11:36

Wilma De Vink:

Het lijkt me fantastich om zo zelf op reis te gaan.
    Wij willen naar Puru met Shoestring maar kun je gemakkelijk zelf vanuit Cusco naar Machu Picchu, of moet je dat echt lang van te voren laten regelen?
    Wij gaan in maart... maar als ik leed dat jullie zelf met een busje en een treinkaartje naar boven zijn geweest zou ik willen vragen of dat ook mogelijk is rond 17/19 maart 2016.
    WAnt deschoestring rekent daarvoor 195 euro.Is dat niet duur of kun je het beter zelf doen? 2 personen.
    Heb je tips voor mij?

Vr gr Wilma de Vink