Naar de Colca Canyon - Reisverslag uit Lima, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu Naar de Colca Canyon - Reisverslag uit Lima, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu

Naar de Colca Canyon

Door: Jan en Margriet

Blijf op de hoogte en volg Jan

07 Augustus 2008 | Peru, Lima

Vandaag gaan we de tour naar de Colca Canyon maken. Twee rugzakjes klaargemaakt en snel ontbeten. We worden van ons hotel opgehaald. Goed busje en prima, enthousiaste gids. Helaas is het helemaal grijs. Laat je weer beseffen dat blauwe lucht geen vanzelsprekendheid is in het vakantiepakket. Door een steeds kaler worden gebied stijgen we naar 4900 meter. Margriet heeft het niet gemakkelijk met de hoogte. We stoppen bij de diverse lamavarianten (vast een vloek voor de kenners) die prima wol leveren.

Na aankomst in Chivay (ca. 3500m) een prima buffetlunch en naar het hotel. Uurtje rondwandelen over de markt. Hier zien we echt veel traditionele veelkleurige kleding en van die leuke hoedjes. Alleen is het zooooo koud. We kopen ieder een paar handschoenen met lama´s (zullen we in Holland vast niet vaak dragen) en gaan uiteindelijk nog even in ons hotel in bed liggen met alle kleren aan die we bij ons hebben (een laag of zes). En dan te bedenken dat er nergens in de huizen verwarming is.

Om vier uur worden we opgehaald voor een bezoek aan de thermische baden waar je Buiten! kunt zwemmen. Het is een aardige wandeling in een mooie omgeving, maar van het zwemmen zien we maar af. De temperatuur van het water is wel 38 graden, maar daarbuiten...

´s avonds diner met dansvoorstelling. Vooral toen de electriciteit het weer deed was dat leuk. On 9 uur naar bed, want we zullen om half zes wakker gemaakt worden. Onder drie dikke dekens en een sprei houden we het gelukkig toch aardig warm.