Arequipa - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu Arequipa - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu

Arequipa

Door: Jan en Margriet

Blijf op de hoogte en volg Jan

06 Augustus 2008 | Peru, Arequipa

Arequipa, 2008-08-06
We hebben ontdekt dat het nodig is om lang van te voren de trein voor Machu Picchu te boeken, dus dat wordt even eerste prioriteit. Gisteravond al geprobeerd via internet, maar onze creditcard wordt niet geaccepteerd. Eerst naar de stad. We hebben een kantoor van PeruRail gezien (denken we), maar dat blijkt een gewoon reisbureau te zijn. Vervolgens naar het station, maar daar worden alleen nog maar goederen vervoerd. Terug naar het hotel en de hotelreceptie laten bellen. Heel vriendelijk en behulpzaam, maar het schiet niet erg op: we moeten maar een email sturen. Dat doen we en we gaan weer de stad in. We boeken ons tripje naar de bergen (Colca gorge), dat gaat gelukkig probleemloos. We hadden nog even overwogen zelf een auto te huren, maar afgezien van het feit fdat we onze rijbewijzen thuisgelaten hebben lijkt het ook niet erg veilig. Er is een of ander onzichtbaar systeem om aan te geven wat eenrichtingsverkeerswegen zijn; wij hebben het nog niet kunnen omtdekken.

Nu gaan we eindelijk weer toerist spelen: een speciaal klooster bzichtigen. Het is heel groot, met allemaal gangetjes en kamertjes. Ontzettend fotogeniek en schilderachtig in het mooie weer.

Het is inmiddels half een, dus we gaan lunchen, lekker buiten met fantastisch uitzicht over het centrale plein.

´s middags gaan we naar het museum waar een meisje getoond wordt dat is geofferd door de Inca´s boven op een berg. Bij een vulkaanuitbarsting warmde de boel op en kwam ze tevoorschijn. No prima geconserveerd door de lage temperatuur boven op de berg. In het museum ligt ze in een soort doorzichtige koelkast.

Door een onduidelijkheid in de Lonely Planet bezoeken we eerst nog een ander (historisch) museum met onder andere textiel.

Het plan was geweest om ook nog naar een andere wijk te gaan, maar het is al te laat en het wordt koud, dus we zien er vanaf. Overdag is de temperatuur heerlijk (20 tot 25 graden), maar ´s avonds wordt het fris.

• 08 Augustus 2008 - 13:47

Alice:

Jan, wat ben je een trouwe schrijver. Ik volg jullie dagelijks. Wil je de groetjes aan Margriet doen?