Varen en wandelen in Manu
Door: Jan en Margriet
Blijf op de hoogte en volg Jan
23 Augustus 2008 | Peru, Manú
De wekker gaat vandaag pas om vijf uur, dat is dus echt uitslapen. Na het ontbijt een tocht over een meer met geroeide catamarans. We zien weer veel vogels en apen (waaronder de zeldzame nachtaap) en ook zeldzame reuzenotters. Na de lunch houden we weer even siesta en wandelen dan door de jungle naar een hoge uitzichtstoren. Prachtig om zo over het bladerdak uit te kunnen kijken. We zien veel vlinders en ook grote hoeveelheden toucans (van der Valk is er niets bij). Daarna gaan we nog even met de boot kaaimannen kijken. Het is al donker en we vinden ze met zaklantaarns. Je ziet hun ogen oplichten als je beschijnt. Een kleintje wordt door de bemanning opgepakt. Daarna zien we ook nog eencapyvara, een soort reuzencavia. Hij blijft heel stil langs de oever staan twerwijl we hem bekijken.
Ons hele reisrezelschap bestaat uit drie personen. We hebben (bijna) altijd onze eigen boot, eigen gids, etc. Dus dat is niet gek. De derde persoon is een Amerikaan die al heel wat van de wereld gezien heeft en met wie we goed overweg kunnen.