Van Puno naar Copacabana - Reisverslag uit Copacabana, Bolivia van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu Van Puno naar Copacabana - Reisverslag uit Copacabana, Bolivia van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu

Van Puno naar Copacabana

Door: Jan en Margriet

Blijf op de hoogte en volg Jan

13 Augustus 2008 | Bolivia, Copacabana

Puno-Copacabana, 2008-08-13
Vandaag vroeg uit de veren, de bus vertrekt (althans dat dachten we toen nog) om 7 uur. Snel ontbijten (bet beste ontbijt van deze reis) en naar het busstation. Het duurt allemaal toch wat langer, maar om half acht zijn we onderweg. Na een rommelige grensovergang komen we in Bolivia. Voor een zacht prijsje een hotel gevonden (ontbijt is nog niet mogelijk want we zijn het hotel nog aan het bouwen en het restaurant is nog niet klaar), geluncht en de stad in. Het is weer interessant: er vindt een zegening van voertuigen bij de kathedraal plaats. De auto´s en bussen worden versierd, er wordt mousserende wijn of bier over gespoten en het ding en zijn berijders worden gezegend door een priester. De berijders durven nu met extra bescherming ook rustig zelf een portie van het bier te nemen voordat ze weer op pad gaan. Ook in de kathedraal is nog iets interessants: een kapel waar kaarsen gesmolten worden en met het kaarsvet tekeningen op de muur gemaakt worden. Vervolgens kopen we nog voor ieder een trui (samen € 20). Vervolgens een viergangendiner met bier voor € 3 per persoon.

Het verschil tussen Peru en Bolivia valt direct op. Het is in Bolivia allemaal relaxter, rommeliger, minder georganiseerd. Ook in de winkels zie je het verschil: op sommige plekken word je heel alert bediend, bij andere lijkt het of je in een Oosteuropese staatswinkel bent.

Al met al weer een boeiende ervaring.

• 14 Augustus 2008 - 12:39

J.J. Van Bekkum:

Hallo Jan en Margriet,

Heel leuk jullie bericht te ontvangen. Jullie zijn dus weer bezig een aantal landen aan te doen.
    Op die manier zien julie nog wel eens wat.
    Vanmorgen Marleen aan de telefoon gehad. Zij zaten nu bij Marc op de camping. Die jongen weet wel dat hij een vakantiebaan heeft. Hij werkt ongeveer 60 uur per week. Dat zou niets voor mij zijn in mijn vakantie!
    Wat dat betreeft hebben jullie het veel beter voor elkaar!
    In elk geval hartelijk dank voor jullie bericht en verder een heel goede reis.
    Mama en papa.