St. Malo - Reisverslag uit Dinan, Frankrijk van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu St. Malo - Reisverslag uit Dinan, Frankrijk van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu

St. Malo

Door: Jan en Margriet

Blijf op de hoogte en volg Jan

14 Juli 2009 | Frankrijk, Dinan

De dag begint halfbewolkt. Brood is ondanks 14 juli geen probleem. We gaan eerst naar St. Malo, een mooi ommuurd stadje. We lopen de hele muur rond en genieten van het uitzicht. Daarna door het stadje zelf. Vervolgens gaan we naar Cancale, een vissersplaatsje beroemd om zijn oesters. De oesters worden verkocht zoals haring in Nederland en op een muurtje aan het strand gegeten. We zoeken een leuk restaurantje uit om te lunchen en nemen een menu met oesters, mosselen en appeltaart. Het weer is weer minder en we kijken regelmatig omhoog. Daarna weer terug naar Dinan waar we nog een keer door het stadje lopen. Er is niets te merken van 14 juli, geen koekhappen of zaklopen. Alleen horen we 's avonds vuurwerk. Het weer blijft erg wisselend en we beginnen voorzichtig aan de Provence te denken. We gaan morgen meer naar de zuidkant, daar zou het weer beter moeten zijn.

• 15 Juli 2009 - 13:22

Marleen:

Herkenbaar, wij hebben onze toevlucht al vaak tot de Provence genomen. Een vondst van twee jaar geleden, nog iets meer naar het zuiden: Lagrasse, heel lief campinkje tussen Narbonne en Carcassonne, met zicht op een dorpje dat een des plus beaux villages de la France is. Carcassonne is zeker de moeite waard en we vonden de omgeving sowieso aangenaam.
    Veel plezier verder,

Marleen