Amatani - Reisverslag uit Lima, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu Amatani - Reisverslag uit Lima, Peru van Jan Bekkum - WaarBenJij.nu

Amatani

Door: Jan en Margriet

Blijf op de hoogte en volg Jan

11 Augustus 2008 | Peru, Lima

Vandaag en morgen een tweedaagse trip over het Titikakameer. Eerste bestemming is het eiland Amatani, ongeveer 3,5 uur varen. Mooie tocht onder een strakblauwe hemel. We lunchen ergens onderweg langs het strand. We slapen bij lolale families. We hbben een eigen slapkamer, maar het verblijf bij de mensen geeft een goed idee hoe de mensen wonen en leven. Daarna naar het dorp. Er blijkt een feest aan de gang te zijn met dans en muziek. Ontzettend leuk. De toergroep gaat naar de top van het eiland, maar wij besluiten om beneden te blijven bij het feest. Later lopen we toch nog een stukje naar boven om de zonsondergang te zien. We worden opgehaald door de dochter van ons gastgezin om in hun huis te gaan eten. Prima te doen: groentesoep en een groenteschotel met rijst. Daarna weer terug naar het dorp voor een feest. We worden beiden in lokale klederdracht gehuld om in stijl te dansen. We hebben foto´s, maar die moeten eerst door de raad voor de goede zeden beoordeeld worden voor we ze kunnen publiceren. Al met al een prima vertoning. We banen onze weg in het donker terug naar het huis van ons gastgezin en gaan slapen. Dat gaat gezien de omstandiugheden eigenlijk best goed. ´s nachts nog even eruit en de prachtige sterrenhemel bewonderd.