De eerste echte stop: Bahir Dar
Door: Jan en Margriet
Blijf op de hoogte en volg Jan
12 Juli 2007 | Ethiopië, Bahir Dar
Toch nog een internetcafe gevonden, maar verwacht niets voor de toekomst... We zijn gisterenochtend vroeg in Bahir Dar aangekomen. Nadeel was dat we om 4 uur op moesten voor een vroege vlucht, voordeel was dat we er om 9 uur al waren. We zijn meteen vertrokken voor een boottocht over het meer naar twee koptische kloosters met heel mooie muurschilderingen. Daarna konden we uitrusten (of nog andere dingen doen, zoals naar de lokale markt gaan). Vanochtend zijn we eerst naar de waterval van de blauwe Nijl geweest. Niet meer wat hij geweest is, omdat er een stuwdam in gebouwd is, maar nog steeds mooi. Daarna rondgewandeld in een dorpje op het platteland, gaf echt een goed beeld van de lokale samenleving en uiteraard waren we weer de bezienswaardigheid van de maand. Onderweg allerlei vogels gezien, zoals visarenden, ijsvogeltjes, paradijsvogels (en gisteren een grote kolonie pelikanen). Vervolgens een Ethiopische koffieceremonie bijgewoond inclusief branden, stampen (het lokale malen) etc. Daarna nog een keer naar de markt, maar nu met meer mensen van de groep. Onder andere kekeken naar het tolspinnen.